Project Description

Lattian vaihto

Brief

Lattian vaihdossa on erittäin tärkeää ottaa huomioon laadukkaat materiaalit sekä uuden lattian oikeaoppinen asennus. Lattioita on niin monenlaisia kuin trailereitakin ja usein saman merkin saman mallin sisälläkin on erilaisia lattian kiinnitystapoja. Tästä syystä jokainen projekti  on siis yksilöllinen, ja myös hinta-arvio on suuntaa-antava. Teen jokaisen työn yksilöllisesti ja mikäli työvaiheiden aikana ilmenee jotakin odottamatonta, keskutellaan vaihtoehdoista aina asiakkaan kanssa ennen toimenpiteitä.

Ammattitaidolla tehty lattia on kestävä ja turvallinen vuosia eteenpäin. Laadukkaista materiaaleista ja perusteellisesti tehdyistä työvaiheista ei tingitä kunnollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lopputulos

Lattia voi näyttää ehjältä kun matto on paikoillaan, vauriot kuitenkin paljastuvat mattoa raottamalla

Tässä trailerissa matto oli ehjä mutta paikoin irronnut hokinpolkemien kohdalta

Alta paljastui vettynyt lattialevy

Matto lähti paikoin vetämällä irti

Työvaiheita

Maton irrotus

Lattian irrotus

Uuden lattian kiinnitys

Trailerimaton kiinnitys ja hokkimaton asennus

Kustannuksista

Työvaihekuvien johdosta lattian vaihto näyttää yksinkertaiselta. Parhaimmillaan maton saa irrotettua parissa tunnissa ja lattian sen perään samassa ajassa. Pahimmillaan samoihin työvaiheisiin kuluu kokonainen työpäivä. Lattian purkua ja asennusta varten tarvitaan lähemmäs sata (100) erilaista työkalua ja työkonetta aina meisselistä paineilmatunkkiin. Runsas valikoima erilaisia työkaluja mahdollistaa lattian irrotuksen ja asennuksen mahdollisimman tehokkaasti, mutta toisessa vaakakupissa painaa laitteiden kustannukset. Lisäksi kustannuksia nostaa hallitilan vuokra, erilaiset huomaamattomat materiaalin kulutukset kuten liuottimet, suojavälineet sekä tietysti yrittäjän pakolliset vakuutus ja eläkemaksut plus verot. Kokonaisuutena lattianvaihto on työläs ja fyysisesti kuormittava korjaus toimenpide.

Veloitan aina kuitenkin pelkästään käytetyistä työtunneista. Kuivumisajat ja pään raapiminen haasteellisimmissa tilanteissa eivät siis ole veloitettavia toimenpiteitä, poislukien koneellinen kuivatusaika.

Lämpimästi tervetuloa ammattitaitoiseen lattianvaihtoon korjaamolleni ❤

– Elina